Építészeti tervezés

Ahhoz, hogy az Ön háza megvalósuljon, először építészeti tervezésre van szükség.
Ebben tud segíteni építészmérnökünk, aki átlátja a (gyakran változó) szabályozási paramétereket és kézben tartja a feladatot.
Felveszi a kapcsolatot az építési hatósággal, épület típustól függően feltölti a terveket. Engedélyezés során nyomon követi a folyamatokat és a határidőket, illetve jelzi, ha Önnek teendője van vele.
Az építészeti tervezéshez szorosan kapcsolódik a belsőépítészet, ezt belsőépítész tervezőnk építészünkkel együttműködve házon belül hatékonyan meg tudja valósítani Önnek.
Ha pedig a tervezési feladat véget ért, a terveket generálkivitelezésben meg is tudjuk valósítani Önnek. Kérjen tőlünk árajánlatot az épület, vagy a belsőépítészet kivitelezésére!
Ha felkeltettük érdeklődését, vagy csak kérdése van, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk az oldalon található űrlapon!

Vegye fel a kapcsolatot velünk!
Kérjük a *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki, hogy minél pontosabb képet tudjunk alkotni az építészeti tervezési feladatról! Köszönjük!

Miben segíthetünk Önnek?*

Továbbá:*

Az ingatlan jellege (főleg bővítés-átalakítás esetén)*:

Az ingatlan tervezett építési minősége*:

Az ingatlan kora (főleg bővítés-átalakítás esetén*):

Tervezési alapterület*:

Az ingatlanban együtt lakók száma*:


Az űrlap használatával Ön elfogadja, hogy weboldalunk tárolja és kezelje adatait.
[wpgdprc "Az űrlap használatával Ön elfogadja, hogy weboldalunk tárolja és kezelje adatait."]


Az építészeti tervezés folyamata:

  • Kapcsolatfelvétel és adatgyűjtés: A cím alapján az előírások megismerése, azok vizsgálata (lehet e oda építeni, ha igen mekkora épületet és milyen paraméterekkel) Beszerezzük a beépítési- és vonatkozó szabályozási előírásokat, felvesszük a kapcsolatot az építéshatósággal, ha szükséges.
  • Személyes találkozó: Ismertetjük a teljes tervezési folyamatot. Építészmérnökünk rögzíti az Ön építtetői elképzeléseit, a tervezési programot. Ez alapján árajánlatot készítünk Önnek (aminek elfogadása esetén aláírjuk a Tervezési megbízási szerződést)
  • Első helyszíni szemle: szintezünk, méreteket ellenőrzünk, környezeti adatokat gyűjtünk, fényképeket készítünk a telekről és környezetről.
  • Elkészítjük az első rajzokat: az elvi vázlatokat vagy skicceket. (ez általában szabadkézzel készített elvi alaprajzi elrendezési vázlat) Önnel való személyes és elektronikus kommunikáció, véleményezés Az általunk elkészített vázlatok száma általában 2-5 közé tehető.
  • Az elfogadott skicc alapján tervdokumentációt készítünk, kidolgozzuk a szükséges mértékben.
  • Vizualizáció (opcionális) Számítógépes látványterveket készítünk (nem szükséges az építéshatóságnak)
  • Az alapvető építészeti tervezés előkészítését itt befejeztük (elkészítettük az összes vázlattervet, amit beadás előtt az építési előadóval- és főépítésszel-, szükség esetén tervtanácssal egyeztetünk)
  • Hatósági ügyintézés Egyeztetünk a hatóságokkal, az Ön feladata: aláírni az elkészült tervek lapjait. Az épület típusától függően elvégezzük a szükséges feltöltéseke az engedélyezéshez vagy a bejelentéshez. A hatóság visszajelzése alapján ha szükséges pótolunk, módosítunk, újra feltöltjük. Közben gondolkodunk a kiviteli tervek elkészítésekor felvetődő problémák megoldásán.
  • Kivitelezési tervdokumentáció készítése A részletek kidolgozása, csomópontok, anyagok egyértelműsítése, statikai kiviteli tervek készítése.
  • Építés, tervezői művezetés (kötelező, 6 alkalom)

Az építészeti tervezés folyamata:

Kapcsolatfelvétel és adatgyűjtés: A cím alapján az előírások megismerése, azok vizsgálata (lehet e oda építeni, ha igen mekkora épületet és milyen paraméterekkel) Beszerezzük a beépítési- és vonatkozó ...szabályozási előírásokat, felvesszük a kapcsolatot az építéshatósággal, ha szükséges. Személyes találkozó: Ismertetjük a teljes tervezési folyamatot. Építészmérnökünk rögzíti az Ön építtetői elképzeléseit, a tervezési programot. Ez alapján árajánlatot készítünk Önnek (aminek elfogadása esetén aláírjuk a Tervezési megbízási szerződést) Első helyszíni szemle: szintezünk, méreteket ellenőrzünk, környezeti adatokat gyűjtünk, fényképeket készítünk a telekről és környezetről. Elkészítjük az első rajzokat: az elvi vázlatokat vagy skicceket. (ez általában szabadkézzel készített elvi alaprajzi elrendezési vázlat) Önnel való személyes és elektronikus kommunikáció, véleményezés Az általunk elkészített vázlatok száma általában 2-5 közé tehető. Az elfogadott skicc alapján tervdokumentációt készítünk, kidolgozzuk a szükséges mértékben. Vizualizáció (opcionális) Számítógépes látványterveket készítünk (nem szükséges az építéshatóságnak) Az alapvető építészeti tervezés előkészítését itt befejeztük (elkészítettük az összes vázlattervet, amit beadás előtt az építési előadóval- és főépítésszel-, szükség esetén tervtanácssal egyeztetünk) Hatósági ügyintézés Egyeztetünk a hatóságokkal, az Ön feladata: aláírni az elkészült tervek lapjait. Az épület típusától függően elvégezzük a szükséges feltöltéseke az engedélyezéshez vagy a bejelentéshez. A hatóság visszajelzése alapján ha szükséges pótolunk, módosítunk, újra feltöltjük. Közben gondolkodunk a kiviteli tervek elkészítésekor felvetődő problémák megoldásán. Kivitelezési tervdokumentáció készítése A részletek kidolgozása, csomópontok, anyagok egyértelműsítése, statikai kiviteli tervek készítése. Építés, tervezői művezetés (kötelező, 6 alkalom)