previous arrow
next arrow
Slider

Time Design Home

A magán megrendelői munkáink jelentős része erősen személyhez, vagy éppen helyszínhez kötöttek. Nem egyszer bonyolult feladatokat és funkciókat kell összehangolnunk korlátozott költségvetéssel. Néha az idő is igen rövid. Az egyedi tervezést és kivitelezést igénylő látásmód jellemzően célravezető, mindenképpen kellő időt igényel a feladat kiforrott megoldásához. A tervezési folyamat minden esetben erősen nyitott, erőteljesen dokumentált, a folyamatok menete bármikor visszakereshető. Az alkalmazott modern módszerek sokat segítenek az értelmezésben, az egységes minőségű végeredményben.
Sok munkaóra és sok kreatív megoldás eredménye a megelégedett mosoly.
Bár mi soha nem vagyunk teljesen elégedettek a végeredménnyel.

kiskep_leirashozTervezés

A tervezés: együtt gondolkodás. Együtt találjuk ki a kerti sütőt, vagy éppen a családi házat a hegyoldalban. Tervezünk gyerekszoba belsőt, de fittnesz részt is. A belső tervek látványosak, aprólékosan kidolgozott elemekből épülnek fel. A megrendelői igényeket maximálisan figyelembe vesszük. Az épület terveit elkészítés után engedélyezzük, majd kidolgozzuk a kiviteli terveket is. Gyártmányterveket is készítünk bútorra vagy épületrészre, fémszerkezetre. Kitaláljuk a nappalit, és a konyhát egyben van külön. Felmérünk, agyalunk, rajzolunk, agyalunk. Figyelünk a részletekre úgy a kiválasztott színek, mint az anyagok és a világítás esetében. Mi találjuk ki a lépcsőt, a homlokzatot, boltívet vagy tetőt is. A lakás az otthonunk, a ház a várunk.

kiskep_leirashozFelújítás

Időnként mindenre ráfér. Sokszor évente, néha gyakrabban is. A festék elpiszkolódik, a padló megkopik, az elektromos vezeték elöregszik, ajtó is nyikorog. Az ablakok is öregednek, nem árt a modernebb, tetszetősebb, energiahatékonyabb megoldás. Hőszigetelés is ráfér a házra, máskor csak a csempe unalmas már. Nyikorog a lépcső, és talán már nem is tetszik a régi lámpatest sem. Persze a fűtés sem korszer már, a kazán is sokat fogyaszt. Egy házban mindig akad tennivaló. Lehet, hogy csak a kerti ösvény süllyedt meg, vagy beázik a tető. A feladat adott. A felmérés, a költségvetés és a felújítás lebonyolítása a mi dolgunk. Megszervezzük.

kiskep_leirashozBelsőépítészet

Ez az egyik legklasszabb dolog az összes között. A tervekből dolgozunk, néha nem mi készítjük azokat. Mindenre van elképzelés és megoldás. Ezután jön a részletes kidolgozás aprólékosan, ahogy azt kell. Mindenre gondolunk, mivel ez a feladat mindig összetett. Álmennyezet vagy térplasztika, lakberendezési koncepció kialakítása vagy egyedi csempézés. Dolgozunk hagyományos elemekkel nem hagyományos környezetben és különleges anyagokkal meglepő helyeken. Értjük a technológiákat, és tudjuk mi a szép. Lehetünk modernek vagy éppen konzervatívak. A házon belül minden a mi dolgunk. Ez az igazi látvány ami egy otthonnak szükséges.

kiskep_leirashozÉpítés

Épület vagy lakás, külső vagy belső, új építés vagy átalakítás és bővítés. Jó tervek alapján jó végeredmény várható. Ez a legösszetettebb kihívás, ahol minden mindennel összefügg. Számít az idő, a szervezés és a minőség. Családi ház is lehet, vagy akár nyaraló. Kerti sütő vagy borospince, esetleg emeletráépítés. Egy kézben összefogjuk a feladatot, átlátjuk és értjük. Nem kell vesződni a csapatokkal és szállításokkal. Egy kapcsolattartó egy vezérlés. Átlátható és dokumentált építés. Napi fényképes dokumentáció, mely történelem és alap is egyben. Nincs napi több órás helyszíni egyeztetés és vita, minden látszik és követhető. Nincs rejtett hiba, rosszul beépített anyag, vagy hanyag kezelés. Szépen szépet alkotunk, időre. Normális emberekkel.